dagens








bluud


Vilket sammanträffande;

Jag spottar blodapelsinkärnor
Du spottar blod




Erfarenhetslexikon

Sitter här och tar mig en funderare. Var som nämnt på bibblan innan idag. Passade på att låna två böcker. Inte en. TVÅ. Är stolt. Kanske börjar jag ta upp läsningen nu igen? Men bara kanske. Det är inte lätt att hålla takten efter  4 års vila.
Första boken har jag skummat igenom, och det jag läst fattade jag tycke för. I korta, tyliga drag med en ironisk touch på det hela beskrivs hur smarta människor ter sig dumma. Hilarious. Det händer oss alla.
Andra boken; I skuggan av Don Juan, av Lars Gyllensten. Av baksidan och förordet att dömma så lockar boken något otroligt. Blir sugen på att läsa några kapitel ikväll. Det är bara synd att författaren väljer att kalla Don Juan för "Herr Johan". Nästan lika avtändande som den skumma låten som spelades överallt  i somras "U wanna taste my hot dog?"
Eh.. well. NO?



flak - bil - last

It's always times like these
When I think of you
And I wonder
If you ever
Think of me ?

'Cause everything's so wrong
And I don't belong
Living in your
Precious memories

'Cause I need you
And I miss you
And now I wonder....

If I could fall
Into the sky
Do you think time
Would pass me by
'Cause you know I'd walk
A thousand miles
If I could
Just see you
Tonight



And you.. You say you have a sore throat...

mitt öde.. it seems.
Du är inte den första, och lär nog bli långt ifrån den sista


LOL på mig. och lol för att jag använder utrycket lol.

(fotnot; David Archuleta från American Idol sjunger den 100 ggr bättre än Vanessa Carlton. Tjejen med pianot på lastbilsflaket)
omg

i korta drag - jag

I två år har jag varit avundsjuk.
I ett år har jag bara varit sjuk.
I ett halvår, bloggare.
I en månad bortrest.
I en vecka uttråkad.
I dagar fyra känslomässigt förstörd och sinnesrubbad.
I dagar tre har jag varit neurotisk.
I dagar två har jag haft migräner so mäter 7/9 på richterskalan.
Igår hoppades jag på idag.
I dag fick jag världens sämsta egelska lärare.



Regnet får mig att gråta innombords.
Det är precis som när ens vän berättar att hennes kanin har dött. Klart man måste gråta med vad fan, och ge sitt fulla stöd... det är ju hennes marsvin det handlar om, oj.. jag mende kanin..



Jag borde sluta klaga. Jag är egentligen en trevlig person innerst inne...



ensam vs själv



Visst är det skönt att veta, att den du alltid nobbat, och som efter dig trånat, inte heller finns där som rebound, när killen du trånat efter nobbar dig?
Enkel slutsats: Man är alltid själv.




Och till dig. Och till mig. Men nog mest till dig.

Oh snap out of it.

... eller det var mest till mig?



happy hour

Sitter på stadsbiblioteket med Clau. Hon är jätteduktig och studar matte, medan jag.. ja.. ni ser ju själva vad jag håller på med. Matte.. HA! Är såååå obeskrivligt überglad att jag inte kan utrycka mina känslor för lyckan. Jag - har - ingen - matte - att - oroa - mig - för - längre! Woho. Men clau ska ha cred för sin efford. Jag hade aldrig pallat trycket. X och Y har för stark negativ effekt på mig.. fast... i matte sammanhang.. minus + minus = plus.. hmm..  då borde ju skiten inverka positivt på mig. ..
nåja.. det skrivna ordet är min melodi, och jag lär hålla mig till det också.
Har arbetat fram kreativa ideér till vårt UF- företag, som jag tror kommer att lyckas. Men ska inte ropa hej innan vi är över bron... dessutom så måste allt finslipas in i det sista innan jag vill avslöja för mycket.
Håltimmarna i schemat ska användas konstruktivt.
Det har vi nu börjat med... eller, dem har börjat.. inte jag..

Väntar på min bok som lär komma i mitten av september. Då ska ni se. Mvg i allt!
muhaha ;)

lycka?

Så du är miss Perfect? Med det rätta utseendet, rätta kläderna, matchande assecoarerna, perfekta make-upen, vännerna som följer dig som skuggan... Tjejen som är omtyckt av både lärare, och elever. Klassens drottning. Ordförande i elevrådet. Som i en bikupa håller du resten av skolan på plats. Din vänner utanför skolan är oftast äldre killar, som du på ett eller annat sätt lärt känna genom att klä av dig ett klädesplagg eller två. Men det spelar ingen roll, för du blir ju bara sexigare ju tightare de trasor du bär är. Tjejerna vill vara som du, Killarna vill vara med dig. Med ett falskt leénde på de perfekt målade läpparna, charmar du din omgivning till att göra som du vill. Du använder dig av alla knep du av din kvinliga natur förmår. Med en nedlåtande kommentar sänker du tjejer som står i lägre rang. Dom är inget värda i dina ögon. Se bara på dem, var de köpt sina kläder, HM,Gina Tricot? Ufh. Det skulle aldrig falla dig in att beblandas med dem som inte grammatiskt sett kan skilja på när det ska vara "han" eller "honom". Kretsen utanför Limhamn är obeträdd mark för dig, och ve den i ditt sällskap som försöker. Bannlyst för livet.
Du sköter om ditt långa blonda hårsvall bättre än vad du sköter dina betyg, men ändå lyckas lärarna aldrig kunna ge dig mindre än ett VG. Just för att du är den du är, med ditt namn, och dina kontakter.. för att inte tala om munlädret som såväl smörjts med noga utvald tvål, av märket chanel, för att smöra sig in i vilket hjärta som helst. Du väljer din vänner efter hur du bäst kan utnyttja dem. De får under inga omständigheter se bättre ut, ha snyggare pojkvän eller vara mer omtyckta än dig. Det är ju du som ska ge dem status.. och ta den ifrån dem, när du vill.  Dina bästa killkompisar är stans hetaste byten, och du gör ständigt ansträngingar för att verka äldre, för att vinna deras tycke. Flört är din lag. Ingen är förbjuden mark, och du ser otrohet som en självklarhet. Även om din egen pojkvän är begränsad i antalet vänner sedan du steg in i hans liv. Kläderna väljer du omsorgsfullt. Inget får missmatcha, och trosorna ska helst ha samma färg som nagellacket du köpt för 200 kronor. Märkeskläderna avlöser varandra, och du får aldrig nog. Ha-galen är du, men fasa om någon skulle påpeka detta. I din villa från 50-talet, belägen i en finare stadsdel, har du rummet fyllt med prylar. Allt från den nyaste mobilen, till Versace solbrillor, ett PS3, som du för övrigt vill byta ut för att det inte är knallrosa. Du skulle aldrig kunna tänka dig att hjälpa till i hemmet, för då kanske dina påbygda naglar skulle spricka. Det har ni ju ändå städhjälpen till tänker du. Och varför ska man jobba när pappsen är så generös med sitt kreditkort? Körkort och bil får du serverat på ett silverfat när du så önskar, om du nu bara slapp plugga den hemska teorin... Den kan väl inte köpas, eller...? Du bloggar på din skrik-rosa blogg, om mode och skönhet. Hur man bäst stjäl Micha Bartons stil. Du måste vara först ut. Ihärdigt sprider du dina läror om vilka klädesplagg som är inne, respektive ute. Men du hade aldrigt tänkt, att det  kanske vore smart att skaffa en hobby? Där det krävs aningen mer än att kunna inkassera inköp. ...Fast, var inte det din stora talang?
Och för att ytterligare stärka ditt ego, så klagar du på de ynka 50 kilona du har i kroppen av en tolvåring. Du tränar stenhårt och påstår att kärlekshandtagen kommer försvinna, bara du slutar att äta helt. Men du tänkte inte på att alkohol, och stenhårt festande  varje helg inte hjälper, utan snarare stjälper dig mot ditt mål? Och som du har propagerat mot rökning, och dessa personer som luktar så hemskt i din närhet. Ändå röker du två-tre paket under en festkväll. Dubbelmoral, - nej aldrig.  Hittar dina offer för kvällen, och gör allt för att sabotera för tjejerna som du anser vara din konkurrans. Dvs alla, för du har lägre självkänsla än alla tjejerna i lokalen tillsammans. För, man är väl inte mer värd än kläderna man bär? Och du har ju faktiskt specialbeställt just denna tubtopsklänningen som avslöjar mer än man vill se. Men vem bryr sig, den kostade ju faktiskt  2999.90, det är ju inte alla som får tag på Vera Wangs kollektion bara sådär.. på rea dessutom. Vilket fynd! Det är beviset. Du är sååå speciell.



Bara en liten tanke om dagens ungom...

@ Dior

Var på tvättäkta modevisning med några av världens mest kända modeller i somras.
Modehuset Dior visade sin vinter/vår kollektion för 2009. Helt fantastiskt var det. Vilka kläder.. och vilka modeller. Jisses.
Här är några bilder.
 Enjoy.


           





Fabulous



en vän provar sina vingar

Det kan likans vid filmen "min bästa väns bröllop".
Jag är Julia Roberts, och du, den där heta killen som en hel kvinnovärld vänder sig efter.
Men de känner inte dig som jag. Och jag ser inte på dig som dem gör.
Jag ser inte dina ögon för dina långa ögonfransar, utan för de djup och känslohav de erhåller.
Dina läppar och leende ser jag inte för potentiella kyssar, utan för de ord och känslotillstånd du förmedlar med dem.
Kroppen, likt en grekisk gud, vi alla vet om, är en associar du gärna kunde varit utan om man frågar mig. Det vet du om.
Att i korthet säga, att dina egenskaper som det starkare könet, inte hindrar mig från att se dig för den person du är.. bakom ridån. Men länge lät du mig dröja innan du lättade på repet och lät mig få insyn. Glad är jag nu, att efter så lång tid, vi hittat en egen relation till varandra. Hittat en sann vän i dig, och själv vet du mycket väl att det är vise versa. 
Vi växer inte på träd. Du är one of a kind på både gott och ont.  Och efter att ha irriterat mig på dig till vansinne, till att bara vara.
När "Cameron Diaz" kom in i bilden ville jag spricka av avund, så arg jag blev när jagblev lämnad ute i kylan. Men, så glad för din skull när du öppnade upp dig och berättade. "Nej, jag kommer aldrig försumma dig pga henne"
Thanks mongo, du räddade mig från ett nervous breakdown. Du får inte försvinna ur mitt liv... som så många andra gjort.. vem ska jag annars ringa när jag är påväg hem från stan kl 4 på morgonen? :)
Volim te budalo, för den kompis du är. Önskar dig all lycka!



favorit just nu

 The world's
A better place
When it's
Upside down, boy




When your playing
With desire
Don't come running
To my place
When it burns
Like fire



något att läsa

Du säger att du älskar att läsa böcker.. Du har hyllor fulla med olika sorter.
Du väljer vilken du vill läsa, när du vill det.. och på vilket sätt. De står där och väntar på dig. De väntar, och samlar damm.. blir sköra. Ber om att få en lätt smekning från din hand för att få bort dammet... att du ska öppna dem.. se första sidan. Börja läsa. Fastna.
Gör du det?
Nu vet jag inte
Din favoritbok. Den du läst så många gånger om.. där handlingen är den samma, varje gång du läser. Den är sorglig på samma gamla ställe, irriterande och intrigerande... ger dig mod och visdom, knäcker dina drömmar och gör dig besviken.. om och om igen. Du hittar allt på samma sidor. Du kan dem utantill. Samma markeringar med din utslitna bläckpenna.. Fast ändå så läser du boken. Du hatar den lika mycket som du älskar den. En sorts dragningskraft du inte kan förklara. Boken har lärt dig något. Den har lärt dig massor. Det gjorde den första gången.. andra upprepades allt bara igen. Tredje var en gång för mycket. Vad vill du uppnå? Memorera den?
Det går inte. Du menar på att den nu står, snyggt och prydligt, som alltid i din bokhylla, och väntar på att du ska öppna den och börja läsa den.. om och om igen. Den lyser, för dig, klarast av alla i hela ditt bibliotek. Men, du glömmer, att invändigt, så är dessa färger avdankade och bleka. Sidorna är numera gulaktiga, med spröda kanter, där dina fingrar bytt blad. Sidorna är idag fyllda av tomma ord. Inget nytt. Inget som berör. Inget för dig?
Det var sen länge dags att göra sig av med den... att lägga den omsorgsfullt i den knastrande kaminen om du nu inte hade hjärta att kasta i den. För på hyllan står den, och iaktar dig, varje dag, dag in, och dg ut. Du blir aldrig fri.
Ta en paus och pusta ut. Sov ut ordentligt, och när dagen gryr för dig igen, och solen dina rosiga kinder smeker.. invänta brevbäraren. Inta en bekväm livsposition som du själv valt och öppna dagstidningen. Läs lite här och var.. var det passar, och det du tycker är intressant. Den kommer varje dag. 'Varje dag, för att du ska veta vad som i världen händer, inte vara låst till samma innehåll en evighet. Du kan inte kontrollera den och placera i din bokhylla bland alla böcker... för den passar inte in. Den kan inte stå där. Men ensamt, på ditt frukostbord, när du är som mest dig själv, så finns den till. Bara för dig. Alltid med något nytt, något uppfriskande, något intrigerande... Men konstant är den inte. Att äga går den ej. Den kommer när den vill.
Den finns därute.. det gäller bara för dig att vilja läsa den.
Kom ihåg, vad du än väljer att låta din diamanter översvepa, läs mellan raderna. Alltid.
De kommer säga dig mer än ord någonsin kommer att göra.



...efter 100 år

..så skriver jag igen.
Har inget bättre för mig just nu.
Skolstart för min del idag.
Of course ska det vara strul med schemat, där lektioner krockar. Kompetens, någon.. Vem som helst?
Ska ha Engelska C istället för den jvla matten om det så ska bli det sista jag gör.. aah
nåväl.. kul att veta att man går från 8-16 varje dag förutom måndag.. let's do the wave!



Just to get it clear.. det finns datorer och internet i Sarajevo.. så jag hade kunnat skriva ifall jag velat.
Men så vart inte fallet.
Så.. inga missförstånd nu...



mwaah

...Oops.. I lied. Wont deny. 
I dont give a fukc
Biatch.


Mwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhh

 

JK




RSS 2.0