08-09

Året har gått mot sitt slut. Många vänner har kommit, och många har gått. Man är ännu ett år äldre och ett år klokare. Ett år fyllt me glada skratt, massor av tårar, glädjefyllda stunder och ledsama avsked. Nya erfarenheter och nya uppgifter har avklarats. Ett år som började nästan likadant som det slutar. 2008 är ett avslutat kapitel ikväll. Det kom, och det gick, liksom så många föregående år. Liksom så många år framöver kommer att avverkas. Vad var då speciellt med 08?
Jag kan erinra mig ett par saker. Jag blev myndig, var sjuk mer än jag var frisk, åkte på världens roligaste klassresa till Lettland, var kär, fick mitt hjärta krossat, mognat en hel del, gjort slut med ett par vänner som jag inte mådde bra av att ha och likväl fått nya vänner... vänner för livet. Startat mitt eget företag. Min ekonomiska kris har omsvept hela året med sin hemska kvävande känsla. Hade en härlig semester vid medelhavet.
Mycket har hänt. Mer än mycket. Ett fullspäckat år, som fått mig på fall rent psykiskt med också fysiskt. Dock fanns där ljuspunkter som jag är evigt tacksam till Gud för. Livsomändrande händelser på mer än ett plan.
Ännu ett år att arkivera i minnet. Ett nytt år öppnar sin dörr. Det är en ny dag imorgon.

Bye bye 08 and all the shit you brought your way.

Gott nytt år allihopa, hoppas 2009 bringar er glädje, hälsa och kärlek, många ljuva stunder och minnen för livet.
Love, Jäz



FYFAN ASSÅ

Long time no see.. jag vet, men det är inte anledningen till att jag skriver nu.

Här sitter jag med bortkastat liv, medan du, min sköna, lever min dröm.
Du slet dig loss din smarta slyna, och gjorde allt jag velat.
Medan jag irrade runt och trodde att jag vann, så vann jag inget mer än grisen i säcken.
Gissa vem som är grisen?

OOOOHHHH SÅ LACK JAG BLIR



my my time flies


I had no choice but to hear you
You stated your case time and again
I thought about it

You treat me like I'm a princess
I'm not used to liking that
You ask how my day was

You've already won me over in spite of me
And don't be alarmed if I fall head over feet
Don't be surprised if I love you for all that you are
I couldn't help it
It's all your fault

You're so much braver than I gave you credit for
I've never wanted something rational
I am aware now



tiver

Min period av ice qeen blev kortlivad.

In her veins there is only blood. Red, red blood.



baded in blood

Livet är oförutsägbart. Innan man vet ordet av det, är man i full fart med något man aldrig anat sig göra. Tänka. Säga. Känna...
Jag är kanske sen med att upptäcka dessa finurliga små ting som ändrar allt man trott på två röda. Vanligtvis är jag en person som vet vad jag känner, och sedan handlar därefter. Impulsen är mitt drivmedel, därför har jag många gånger fått lära mig saker den svåra vägen. De viktigaste läxorna, sägs det, lär man sig endast på detta sätt. Jag hoppas då innerligt att jag kan sluta skolka från mina känslor, för jag misslyckas på samma prov, om och om igen. Jag tycks aldrig lära mig tillräckligt. Kombinationen med dessa misslyckanden och min impulsivitet gör det hela outhärdligt i längden.
Var det jag gjorde det rätta? Med tanke på tiden, avståndet, utvecklingen... man hoppas ju då alltid att det har varit tillräckligt. Verkar nu som jag står kastlös. Utblottad. Men så är det. Bollen är på din planhalva.
Blir det än en gång ett fall på mållinjen, så ska jag backa, vända om, för att aldrig någonsin komma tillbaka och be om ditt leende igen. Aldrig någonsin mer. Var inte rädd.
Var inte rädd min vän. Jag är minst av allt ute efter att riva upp gamla sår. Gamla känslor. Gamla funderingar. Problem.
Det är en ny dag idag. Och imorgon kommer ännu en.

Tiden läker alla sår




Det var jag som en gång sa, att blod är tjockare än vatten. Man gör allt och lite till för familjen. En människa korsar ens väg som förändrar allt. Man är beredd att offra allt för denna person. Man hade gjort allt för sitt vatten. Offrat allt... blir det då inte till blod? Eventually...



lol

What a bliss. If it's my fault, I will give you my regrets. but since it's not, I have nothing to be regretful about. Though, there was a fault, and it was your. And because of it, I am in a imagination of grief. It was supposed to be cheerful. It was supposed to be fun. It would of been... If you hadn't put your shit out, like you usually do. Hater..


I ain't putting up with your shit no more, srously I won't, no more, no more
Tired of your shiet
I'm fuckin tired of YOU


än finns det hopp

Glömde nästan nämna att jag fick fucking MVG på sista svenska provet. Sinnes, jag lovar, I mean, på häxans prov?!
Haha in your face haters. In your face häxan.
Det finns hopp för mig ändå.
Det finns hopp.



Tappade min mobil i marken idag när jag sprang till bilen.
Tro inget annat än att ALLT raderades från den. Hur? Ingen aning.
Alla bilder, alla videor, all musik... ALLT.
aaaahhhhh



ser man på

Det finns en jag känner.

en..
Golddigger.
Mytoman.
Avundsjuk.
Svartsjuk.
Miserabel.
Osäker.
Självcentrerad.
Pantad.
Taskig.


etc.. Listan kan göras hur lång som helst.

Ändå älskar jag denna person.
Skumt va.
Jag vet...



(nej, talar inte om mig själv)

glasögonorm?

Då är det glasögon på G då.. får se. Hittar inga bra bågar. Vill ju ha dem från RayBan.. men de finns inte på Specsavers.. faen :/  Äsch, jorden går inte under om jag ser lite suddigt på sikt ett tag till.

Oh.. jag bara ÄLSKAR att köra bil. Skulle kunna köra bil hela tiden känns det som. Längtar till den dag då min egen lilla bil kommer att flyga fram i 200 km/h, bara jag, helt själv... musik till max i högtalarna. Inte alltför avlägset? Liten Euro-trip efter studenten kanske. :)

Har blivit helt attached. Kan inte sluta titta på fotona. Hur kan någon se bra ut?! It's freakin impossible. Fler exemplar dessutom. Gud var givmild dagen han skapade er, stans, lätt hetaste.  Yum.  Nåväl.. högfärd.. lite blygt sagt. So, suck it then.
Neeext.


Undrar om jag har blivit kallhjärtad... Har aldrig bettet mig såhär innan.
The tables have turned I guess.
Känns sjukt bra på något sätt.
"...how could she be so heartless..?"






bring the house down

Vill tacka min underbara vän Phia för att hon försåg mig med världens bästa program, som tillåter mig att lyssna på all den galna minimal, underground, house, och electro som jag tål.. 24/7  :D !!!!
Tack gumman

no more youtube for me



earthquake in Skane

"News of the world today"  (hände ju eg. i förrigår)
Jordbävningen som mätte 4,7 på richterskalan.. Det är inte lönt att skriva om den egentligen. Allt är redan sagt. Förutom att den väckte mig också.. så. Sagt. Bra väckarklocka det där.
För någon vecka sen hände det där med vinteråskan här i närheten.. och nu detta med jordbävningen.. precis när man trodde att jorden gick under, så gjorde den det igen.


bry dig inte om att kommentera om du inte fattar det ovan nämnda.. du är för dum i så fall.


succes

En vecka, en hel vecka till våren ska jag prova på att vara megabimbo. Nej, inte för att jag har en hemlig önskan att bli det, och inte heller för att jag har mindrevärdeskomplex som kvinna och utlänning. Nej. Bara för att dagens ungdomar, tjejer som killar tycks beundra personer som C(p) Gynning mer än Jean-Marie Gustave Le Clézio. Om ni undrar vem denna person är, man eller kvinna, eller vad den sysslar med, så kan jag upplysa er om att det är årets nobelpristagare i litteratur. Om det är en man eller kvinna kan jag inte svara på, jag googlade bara "nobelpriset 2008" för att verka lite bright. Jag är en ganska medioker prick på det sättet, precis som alla ni andra är ute.
Så istället för att en vecka inte göra något annat än att plugga och pricka in alla rätt på allt i skolan, så ska jag sola sönder mig, och om möjligt operera läppar och bröst. (Eller nej, var det inte chic att ta ut bröst nu? Kan man göra det.. ööööö ) Hur som helst, det verkar vara lättare att vara blåst, göra bort sig dagligen och förödmjuka sina framtida, än ofödda barn, och barnbarn... och på så sätt bli omtyckt, framgångsrik och populär... och rik.
Lönar sig fan inte att slita fingrarna av sig och skriva..
Det tycks ljushuvuden ha kommit på för ett bra tag sen, är det bara jag som hänger efter i dagens föränderliga mode?



ischh

Borde egentligen vara i full fart med att skriva min character reference till engelska c.. men jag orkar bara inte.. Var finns inspirationen till onödigt -högfärdig -skriven- snobb -in -past t-ense -engelska.. fuuuck it then

Provet imorse där man skulle utforma det perfekta fomal fuckin letter gick ju inte så bra. Tog slut på två suddi innan jag var nöjd till slut. G igen? Då slutar jag kursen. POSShaj




By the way.. Min girls har ingått en pakt. De ska inte följa med mig ut på rasterna för att inhalera frisk luft. :( Buhu
Ännu mer mobbad jaaaadå.


irony of the day - faktiskt

bästa vinnarna

Vi i aWEARness ECO uf har vunnit tävlingen i bästa affärsplan!!!!!

O My God.. kan inte beskriva hur glada vi blev. Det innebär, gratis tillträde på stora mässan i mars, mvg på känn ( i två ämnen) awawivaaa, och belöning för den mödan vi spenderade på att bearbeta och finslipa affärsplanen.

Det är vi som är aWEARness ECO.. så är det bara. Vi är bäst. :)


Haha så kul vi hade idag när vi skrev vår reklamkampanj. Boppe..boppe..haha. Jag menar.. känn på ordet..boppe..



boppe

Long time no see my cheap! Höhö.. Tvivlar på att någon kommer att förstå mitt ytterst intelligenta skämt där.. Moving on..
Vet att jag inte dykt upp med några spydigheter på sistone, så det är väl på tiden att jag samlar mig och ser till att tillfredställa er (min) girighet på juicyness.

Fredag; träffade min old friends igen. Saknat dem något otroligt. Hade kul, fast frös ihjäl i min skinnjacka. Vi vandrade ute i 3 timmar. Dock inte frivillgt..  är vär att tillägga. De konstaterade något jag vetat a long time, att det i vårt land är omöjligt för 18åringar att gå ut och roa sig som människor. Kanske beror på att de flesta av dem är djur och inte ens C:et i civiliserade.

Gjorde något jag inte trodde a jag skulle. Lyckat? Det kan man dra lott om...

Lördag; sydde hela dagen med AWEARness ECO hos phia. Det gick an. Tog lång tid fast vi var fyra som jobbade för fullt.. Därför krävdes det att vi träffades i söndags och igår också. Men effektivitet lönar sig, imorgon är väskorna färdigtryckta och klara. :) KaChinggggggg.  Alla är redan beställda, så det enda som kommer att återstå är att beställa nytt tyg och börja sy nya. De är populära, så de tar fort jättesnabbt. Men vi kan sy snabbare... he..he.. gratis barnarbete ;)
Sedan stack vi till stammisstället och hängde. Vi somnade nästan på plats. Inga människor. Ingenting. Alla kom dock senare. Fast då var vi på vippen att somna vid bordet så vi stack.

Söndagen bestod likaså av att sy sy sy.



nyår i öknen

Vah händer till nyår? Vad ska ni göra?
Jag börjar få lite panik nu... Inte för att jag tvunget måste göra något.. men det känns som att jag borde, eftersom förra nyår var världens chillaste på stugan. Vill ut och partaja ordentligt. Först äta på fin  restaurang med vin från Italienska odlingar som fått stå ett par år och mogna.. sedan ut till något ställe med lite förfest.. o sedan till något hypat ställe och bara släppa loss med champagnebubblorna och folket.
Oh...
Alla ska göra något. Ingen vet vad.
Komigen nu, vi måste ta oss i kragen fofaen..!!



misshandlad näsa

Hemskaste ont! Ajjjj.. Okej, jag ska inte vara pussy och klaga så himla mycket, men tro mig gottfolk.. att löda ihop kappilärer i näsan gör jävligt ont. Var på citykliniken efter skolan idag pga mina bihålor.. Och eftersom min näsa har bestämt sig för att bli nästa niagrafallen gällande näseblod så fick de löda ihop en massa inne i näsan. Det var sjukt äckligt. Först bedövning, den en massa pill, en slang upp i huvudet som förvred hjärnan (känndes det som) och sen LÖDA ihop kärl. Alla som haft Naturkunskap av något slag vet vad löda är. Man bränner fast olika saker i varandra. Oh gosh.. Inte kul heller när bedövningssalvan liknade gul mojja som rann hela tiden. Och eftersom att det är kallt ute så kunde jag inte andas genom näsan. Riktigt ont. Tur att det gick över efter två-tre timmar.




missat

Idag skulle jag ha kommit i tid om inte E smsade och bad mig vänta. Hon var "3 min från värnhem"... My assz.. vi kom 3n halvtimme sent, så vi sket i att gå in. Satt istället utanför och ruttnade. Lite ångest för jag har lyckats missa i princip alla måndagslektioner i geografi. Inte bra alls. Fick ju mvg på provet... men det är lite deja vú över det hela.. det var samma sak i samhällskunskap A i ettan.. han sa att jag förtjänade mer än mvg, men att han inte kunde ge mig det eftersom att jag uteblivit för många ggr. Blö.. måste skärpa mig. Undrar vem som anställer en sjusovare..?
Fleeeeextiiiid for the win!



schoolwork

Ohoj, lite dött här var ser jag. Inte mycket att göra åt, har helt enkelt inte haft tid.
Har precis blivit klar med filosofiarbetet. Har lagt ner ganska mycket arbete på det.. eller ja, mycket och mycket.. skrev en halvtimme igår, lite idag i skolan, och resten nu. Det sägs att hela betyget ligger i hur bra vi lyckats med den här uppgiften, så är ganska nyfiken om han tycker att det är mvg material. Det tycker jag. Men det är ju bara min åsikt hehe.

Nu återstår det två dagar till svensk provet i litteraturhistoria. Lite tajt tidsplan, men man vill ju inte oroa gubbarna i onödan hahaha :D  Från Riesen reklamen... så torr jag är.
Lyckas jag bara naila vg på den så har jag förmodligen ett klart vg i svenska B. Om nu inte häxan får för sig att gräva djupt tillbaka i den tid då jag inte brydde mig ifall jag fick ig eller g. Let's hope. Hon är ju inte häxan för ingenting.

I helgen ska det sys ordentligt. aWEARness ECO har fått otaliga beställningar, och allt måste vara klart innan juletid. Lite hektiskt om man säger så. Till råga på allt så ska vi ha gjort en reklamkampanj för produkten också. Lyckas inte få tummen ur örat och komma på något bra.. faen.

Några tips?



likadant för mig


Hej jag heter Jäz, mitt liv är som ditt
vet inte om du sett det, men de liknar mitt shit
för jag ser allt svart på vitt, alltid missnöjd med nåt
grubblar över saker som jag nog aldrig förstått
deprimerad mellanåt, de jag bär på e svårt
jag tycker synd om mig själv när jag jobbar för hårt
lovar o inte håller det, som driver mig finns där
jag gillar dom som delar mitt synsätt o flyger i min sfär
kanske tappat det helt, spelat för många spel
målat in mig i ett hörn, fått en törn
det är då jag hatar mig själv, då kommer tåren
för jag har ingen jävla aning vafan jag håller på med



du har inte en aning

Vad ska jag skriva? Livet går...
Gjorde mitt bästa på matteprovet imorse. Det räcker väl för ett starkt IG. :)

Kom att tänka på det.. Du undviker mig. Det är det du håller på med. Så blind jag varit... så förblindad av dig att jag inte förstod. Så synd.. du var nog den sista som kunde rädda mig från mörkret. Jag trodde du skulle räcka ut en hand, men nej. Nej. Bara.. nej. Fan.



the epocalypse?

Trodde ju helt seriöst att det var jordens undergång. Imorse, någonstans vid 7 kanske så hör man världens kraftigaste smäll. Jag har inte upplevt något liknande i mitt liv. Det höll på i ca 10 sekunder, och jag vaknade av ljuset. Det lyste upp som om självaste solen knackade på fönstret. Och smällen? Ja det var som en blandning av den kraftigaste åska, explosion, jumbojet krasch du någonsin varit med om. Väggarna skakade, min säng skakade. Det var sjuuuuuukt!! 

Ska tydligen vara en positivt laddad blixt, sk vinteråska. Wow, mäktiga grejer det här, när till och med en pilot vid norges sydspets hörde ljudet och såg blixten.  Kan det hemskt ihärdiga snön idag vara en följd av detta? usch :(



Business instinct

I shall succeed, I will indeed. Haha! Jag var riktigt nervös, men jag gjorde det, och hopefully så kommer det att löna sig. De från Din Gata 100,6 Mh  var på skolan idag. Och i matsalen tog jag tillfället i akt och presenterade mig och mitt företag. Vi satt där och snackade ett tag, och de gillade idén och konceptet. De var riktigt trevliga, och något slag av sammarbete lär det bli. Håll utkit efter oss, Vi kmr nära DIG någon gång snart.
Allt handlar om att våga chansa, då har man i alla fall 50% chans att få det man vill ha, annars är det ju bara 100% failiure.. eller hur?  IIH är såååå glaaaad :D
Way to go business woman.



rufsigt minne

Försöker reda ut mitt hår som förvandlats till en enda gigantisk trasselboll. Dels löshår jag inte kunnat få av innan och dels mitt eget som trasslat ihop sig med löshåret. Auch, det gör inte lite ont. buhu.  Får hälla i halva balsamflaskan sen och hoppas på det bästa.

Körde runt i alla Malmös rondeller idag. Missade nog inte en enda. Haha, jag är expert på rondeller nu.
Och jättekul var det att gå med blöta strumpor hela dan.. Var tvungen att lämna in mina stövlar på lagning för att dragkedjan gick av - på båda. Så det var att dra på sig Puma's och ge dig iväg. Misslyckat.

Borde egentligen sitta och räkna matte nu. Men vem vill det egentligen? Jag kommer ju få IG i vilket fall som helst. Ingen chans i världen att jag lyckas ta igen en hel termins undervisning på en vecka... nooo way. Så jag chillar istället och låter det gå som det går. Vilket jag alltid gör. Men ska nog vara liiiite duktig ändå, brorsan kommer över om en timme och hjälper mig plugga lite. Och så har man ju imorgon kvar också.

Idag kom ja på att det igår, den 1 december, var årsdagen för när vi först träffades. Altså 1a december förra året. Kul. Sinnes att jag minns sånt egentligen... Men det var ju inte vem som helst heller. Minns vad du hade på dig, var vi stod, när vi presenterades, allt. Allt. I bet you even can't remember what you ate this morning, or who you last called...



igen

You still make me high. You still make me fly. I still want to hold your hand. Time still stops as I look into your eyes.
It's been too long...



du destruktive

Vissa saker är det svårt att slita sig ifrån. Man vet att de är destruktiva, men man vidhåller vid det som om det vore livsviktigt. Man tror att det kommer att ge utdelning. Någon gång. Kanske. 
Jag vill, jag vill, jag vill. Jag ska inte.
Jag hatar det faktum att jag känner mig själv alltför väl ibland. Att jag vet att jag kommer att våndas i mitt eget skinn senare. För att jag vet. Jag bara vet. Därför måste jag avstå förbjuden frukt. Priset är för högt. Inte för att jag lever i ett paradis nu, menar inte bokstavligen, men Adam och Eva blev kickade ur paradiset för att ormen lurat Eva att äta det förbjudna äpplet.
Så ser jag det. Du är ormen, jag är Eva... och här står vi och diskuterar hurvida jag ska äta äpplet eller inte. Jag är hungrig. Men å andra sidan gillar jag inte röda äpplen.. jag äter dem bara gröna...



Hello.. goodbye

Det är alltid synd när man skiljs åt. Men sådant händer. Livet går vidare. Folk förändras. It's not like it's not happend to me before, so I'll manage. Det är dags att sätta punkt för gott nu, inga mer "men..". 

Något har ingivit mig hopp. Något har ingivit mig glädje. Jag vet inte var jag ska placera känslan.. den kommer någonstan ur maggropen.. Är det dina puppy eyes? Eller är det dina ögonfransar? ;) (Internt)

And then I wonder...



Extraordinärt

Vi hade föreläsning på skolan idag igen. Tycker om när de bjuder in kompetenta föreläsare för det ger så mycket. Synd för de skolor som inte satsar på sån här typ av utbildning. I alla fall, så var där idag en kvinna från ett marknadsförings företag som snackade om hur de gjorde reklam och allt därvid. Det mesta visste jag redan i och med att jag och A har just ett sådant företag som fadderföretag. Men det var minst lika kul ändå. Hur slagkraftig en kampanj kan vara. Det är det vår nästa uppgift inom UF handlar om, att skapa en bra kampanj för vår produkt. Vi har redan sollat fram ett par ideér och i helgen ska vi träffas för att strukturera fram en handlinsplan för hur vi ska gå tillväga. Jag säger såhär än så länge; slagkraftigt broder, slagkraftigt syster!! Slagkraftigt schteeeekare.. det kommer bli extraordinärt! (Om det funkar dvs)



write for a living

Kom precis på (egentligen inte men man kan säga att jag "åter" kom på) att jag älskar att skriva. Det finns absolut inget bättre. Och det finns absolut inget som får mig att känna mig så bra på något som när jag skriver. Jag får på nåt  sätt utlopp för alla sinnen i det skrivna ordet. Är det inte fantastiskt när man hittar något man är bra på, och dessutom älskar att göra? Dumförklara mig gärna, men jag älskar litteraturhistoria. Okej, man får ha överseende med att häxan är som hon är. Men när man bara ligger hemma och läser vad författare, skalder, poeter för 200, 300 eller 50 år skrivit för något, så kan jag inget annat än att få gåshud. Hehe, jag vet, lite nörd över det hela, men så är det. Jag sups in i deras värld av varckert utvalda ord, sveps med av dess kraft och lever mig in i meningarna som om att jag själv skrivit dem. Kort och gott: det skrivna är min näring.



RSS 2.0